Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Guvernul din care face parte UDMR discriminează comunitățile de români din Harghita

Ca în fiecare an, Guvernul alocă sume de bani localităților din județele României. Anul acesta, la ultima alocare bugetară, PNL și UDMR și-au bătut joc de comunitățile de români din Harghita.
În localităților din Harghita unde UDMR nu are control politic s-au alocat sume de bani foarte mici, aproape în bătaie de joc.
– Comuna Corbu 30 lei pentru un locuitor❗️
– Orașul Borsec 500 lei pentru un locuitor❗️
– Comuna Bilbor 230 lei pentru un locuitor❗️
– Municipiul Toplița 0 ( zero ) lei pentru un locuitor❗️
– Comuna Ditrău 200 lei pentru un locuitor❗️
– Comuna Joseni 300 lei pentru un locuitor❗️
– Comuna Ciumani 350 lei pentru un locuitor ❗️
– Comuna Sărmaș 13 lei pentru un locuitor❗️
– Comuna Subcetate 27 lei pentru un locuitor❗️
și exemplele pot continua.
Românii din Harghita au ajuns vremuri grele, nici nu mai au cui să se plângă, căci la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este omul pus de UDMR. Așa de rău au ajuns românii din Harghita.
Am stat de vorbă cu majoritatea primarilor din Harghita, care au fost executați financiar, însă nu vă vom reproduce exact ce a spus fiecare,  pentru că trebuie protejați, fiind ținta discriminărilor. În mare, majoritatea primarilor au spus că au mai văzut alocări financiare pe criterii politice sau etnice, dar atâta bătaie de joc, cum a făcut acum Guvernul din care face parte UDMR,  nu au mai văzut niciodată.
Din păcate, nu se poate face mai nimic în actuala conjunctură politică. Toate instituțiile unde se poate reclama o discriminare la care a fost parte UDMR sunt în subordinea Guvernului din care face parte UDMR.
Mai jos, aveți o scrisoare deschisă adresată de primarii discriminați din Harghita.
Înainte de a o citi este foarte important să înțelegem cu toții că de fapt și de drept, tăind finanțarea unor comunități românești din Harghita, Guvernul din care UDMR face parte A FĂCUT UN MARE RĂU ETNICILOR MAGHIARI din Harghita. Această răzbunare se va întoarce, pentru că PNL nu va rămâne pe veci la guvernare. După PNL va veni la putere, cel mai probabil, chiar partidul politicienilor români discriminați acum. Ce credeți că vor face politicienii români care sunt la fel de răi ca și cei maghiari? Desigur că se vor răzbuna și vor tăia și ei finanțările comunităților de maghiari. Și toate acestea se întâmplă chiar acum, când relațiile dintre români și maghiari erau într-o zonă de destindere și colaborare, dar ce să faci? Asta e. Unii politicieni de la UDMR fac numai prostii pe care le decontează în timp chiar maghiarii din România.
SCRISOARE DESCHISĂ
​​
Noi, primarii social-democrați din județul Harghita, ne exprimăm profunda indignare față de modul în care ați înțeles să alocați comunităților pe care le reprezentăm, în mod discreționar și fără nici un fundament, sume din Fondul de rezervă al Guvernului. Luăm în calcul foarte serios să renunțăm la aceste sume pe care ați avut ,,bunăvoința” să le alocați pentru că sunt doar ,,praf în ochi” și o maximă bătaie de joc.
Vă reamintim că acești bani nu sunt ai dumneavoastră, ca să puteți dispune de ei după bunul plac, și nu sunt ai primarilor, ci au menirea de a satisface nevoi ale locuitorilor din orașele și comunele țării și pentru a putea duce la bun sfârșit proiectele în derulare care sunt tot în beneficiul comunităților.
Inconștiența și reaua credință de care ați dat dovadă în complicitate cu partenerii cu care (încă) guvernați (a se citi UDMR) sunt fățișe! Nici măcar nu mai aveți decența de a păstra o minimă aparență de echilibru și echitate! Discriminați fără nici un fel de scrupul comunitățile românești și le împingeți spre subdezvoltare!
Municipiul Toplița nu este în județul Harghita? Domnule președinte al PNL Harghita, facem apel să-i puneți șefului dumneavoastră la dispoziție o hartă, că poate așa va afla că în județ avem patru municipii și va aloca și Topliței mai mult de 0 (zero) lei.
V-ați bătut joc cu maximă aroganță de cetățeni! Să nu îndrăzniți să veniți cu explicații cum că nu ați fi cunoscut nevoile comunităților pe care le reprezentăm sau alte mizerii de felul acesta. Ca partide aflate la guvernare e treaba voastră să știți!
RUȘINE CÎȚU!
RUȘINE PNL!
RUȘINE COMPLICILOR DE LA GUVERNARE!
Semnatari:
Romeo Țepeș-Focșa președinte al PSD Harghita, primar al comunei Corbu
Dumitru Olariu, primar al municipiului Toplița
Radu Taran, primar al comunei Gălăuțaș
Valentin Mîndru, primar al comunei Sărmaș
Rusu Vasile, primar al comunei Subcetate
Marcel Vancu, primar al comunei Tulgheș
Mihail – Dumitru Tinca, primar al comunei VoșlăbeniLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *