Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Ce a lăsat în urmă codul portocaliu de ieri

 


În urma manifestării fenomenelor meteo COD PORTOCALIU, precipitațiile abundente prognozate au produs efecte în municipiul Odorheiu Secuiesc, fiind nevoie de intervenția pompierilor militari pentru înlăturarea efectelor negative generate de averse. Astfel, în cursul zilei de ieri, salvatorii au acționat, cu motopompe, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale din 4 pivnițe/subsoluri ale unor case, de pe străzile Bányai János, Varga Katalin, Rákoczi Ferencz și Petőfi Sándor. La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

Totodată, noaptea trecută, au fost transmise două mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în Băile Tușnad.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru gestionarea a opt misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate.

Întrucât vremea rămâne instabilă și în următoarea perioadă, reamintim populației că este important să respecte recomandările autorităților și să aplice, la nevoie, măsurile de autoprotecție în cazul manifestării fenomenelor meteo nefavorabile.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *