Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita în weekend: Zeci de goruni tăiați ilegal și transporturi de material lemnos ilicite

Dosar penal întocmit de poliţişti pe numele unor localnici din comuna Zetea, bănuiţi de tăierea ilicită a cel puţin 35 de goruni

La data de 11.11.2018, în jurul orei 14:30, Secţia 4 Poliţie Rurală Odorheiu Secuiesc a fost sesizată de un specialist al Ocolului Silvic Zetea despre faptul că doi localnici, T.Z. de 30 de ani şi S.I. de 23 de ani, au fost surprinşi în timp ce tăiau ilicit arbori.

În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au stabilit că, din zona Cseredomb, persoanele respective au tăiat fără drept 35 de arbori de esenţă foioase, specia gorun, cu un volum total de peste 5 mc, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.500 de lei.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional pentru care, la finalizarea cercetărilor, va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Transport ilicit de material lemnos interceptat de poliţişti, pe raza municipiului Gheorgheni

La data de 11.11.2018, în jurul orei 11:50, în timpul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Gheorgheni l-a depistat pe K.L. de 50 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de peste 2 mc lemn de foc de esenţă foioase, fără documente legale.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar căruţaşul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei.

Material lemnos de proveniență ilicită descoperit de polițiști, în curtea unui localnic din comuna Suseni

La data de 09.11.2018, în cadrul unui control pe linia verificării legalității depozitării materialului lemnos, polițiștii Postului de Poliție Suseni au descoperit în curtea unui localnic un volum de 3,72 mc lemn de foc, speciile molid, fag și mesteacăn, fără documente legale de proveniență și transport.

Astfel, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancționat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei.

  • IPJ Harghita
dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *