Harghita: Peste 2.800 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională

0

Articol disponibil în: Română

La Evaluarea Națională, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Harghita, s-au înscris 2.823 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

Examenul începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 21 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar vineri, 23 iunie, 2.438 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați la proba la Limba și literatura maternă.

La nivelul județului sunt 75 de cazuri speciale: sunt elevi cu diabet zaharat, deficiențe de vedere sau auz, tulburi din spectrul autist sau tulburări specifice de învățare.

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore.  Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy