Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Trei apeluri care semnalau prezenţa unor urşi, primite în weekend

Trei apeluri prin intermediul SNUAU 112 au fost primite în weekend, prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Ditrău, Sânsimion și Polonița, informează IJJ Harghita.

„Primul apel a fost înregistrat sâmbătă, 30 aprilie, ora 15:10, acesta fiind făcut de către o doamnă din comuna Ditrău, care semnala prezența unui urs pe un deal din apropierea propriei case. La fața locului a fost trimis un echipaj de ordine publică format din polițist și jandarm, care a trecut la îndepărtarea animalului sălbatic înspre pădure.

Al doilea apel a fost făcut tot sâmbătă, la ora 21:54, de către un domn din comuna Sânsimion, acesta semnalând prezența unui urs în apropierea cimitirului din localitate. Echipajul de jandarmerie trimis la fața locului a îndepărtat ursul înspre pădurea din apropiere.
Ultimul apel a fost făcut duminică, 1 mai, ora 19:59, de către o doamnă care semnala prezența unui urs în apropierea minei din satul Polonița, comuna Feliceni. Un echipaj de poliție a confirmat prezența ursului, acesta fiind îndepărtat înspre pădure.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, alături de care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente.”, a precizat IJJ Harghita.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 62 de apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție. Majoritatea lor au fost făcute în luna aprilie, respectiv 47 de apeluri.

Jandarmii amintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.