Harghita:  Zeci de percheziţii la persoane bănuite de şantaj şi cămătărie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În dimineața de 13 octombrie 2023,  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Harghita pun în executare 32 de mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Gheorgheni și Toplița, din județul Harghita, precum și în județul Mureș, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și cămătărie.

Potrivit IPJ Harghita, percheziţiile domiciliare sunt efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Gheorgheni, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, iar acţiunea este în desfăşurare.

„Din cercetări s-a reţinut că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, mai multe persoane, din municipiul Gheorgheni, ar fi acordat către diverse persoane sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi cuprinse între 20% și 300% pe lună. Totodată, pentru persoanele care ar fi restituit împrumutul cu întârziere sau n-ar fi avut posibilitatea să achite dobânzile, persoanele bănuite ar fi recurs la ameninţări şi şantaj”, informează IPJ Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy