Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghitenii vor putea urmări online starea drumurilor din județ. Se vor cheltui 6,8 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor în perioada de iarnă

Buna practică de anul trecut, va fi utilizată și în acest an de către Consiliul Județean Harghita, în vederea urmăriri lucrărilor de întreținere de iarnă a drumurilor județene. Și în acest an, locuitorii vor putea urmări on-line poziția utilajelor de deszăpezire.

Conform prevederilor acordului cadru, Consiliul Județean Harghita are un contract de întreținere de iarnă valabil pentru perioada iernii. În cursul zilei de 2 noiembrie, vineri, a fost semnat contractul care are în vedere asigurarea serviciilor de urmărire a poziției utilajelor de deszăpezire. Firma, în temeiul prevederilor contractuale, va da în custodie dispozitivele, le va instala la bordul utilajelor și va administra platforma on-line prin intermediul căreia locuitorii vor putea urmări poziția utilajelor de deszăpezire.

În concordanță cu experiența anului trecut, dispozitivele de urmărire vor fi instalate la bordul celor 45 de utilaje care vor participa efectiv la lucrările de întreținere a drumurilor pe perioada iernii, și nu se vor mai înregistra situații ca acelea de anul trecut când au exista utilaje care nu au ieșit din curtea furnizorului de servicii.

Totodată, prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil vor putea fi de asemenea, urmărite utilajele, iar detaliile cu privire la utilizatorul și parola necesare înregistrării vor fi furnizate după ce se va instala sistemul. Dispozitivele de urmărire vor fi asigurate de firma EvoTracking SRL, cu sediul în Ploiești. Reprezentanții firmei au afirmat că odată cu semnarea contractului, împreună cu Consiliul Județean Harghita și locuitorii se oferă ocazia îmbunătățirii continue a sistemului de urmărire.

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita a adăugat că pe viitor se dorește conectarea acestui sistem cu cel al camerelor video instalate pe drumurile județene, și astfel locuitorii vor putea urmări mai ușor starea drumurilor, respectiv își vor putea programa călătoriile în funcție de starea drumurilor. „Și în acest an facem apel la locuitorii din județ să colaborăm în vederea protejării stării drumurilor noastre și supravegherii lucrărilor de întreținere de iarnă. În acest an pentru lucrările de întreținere pe timp de iarnă a drumurilor din județ se vor cheltui 6,8 milioane de lei, iar prin implicarea localnicilor acești bani vor fi cheltuiți în cel mai eficient mod. Afirm de fiecare dată că sumele avute la dispoziție pentru administrarea drumurilor județene reprezintă doar o parte infimă din sumele care se acordă pentru aceleași lucrări pe drumurile naționale, acesta este și motivul pentru care nu putem să asigurăm că drumul va fi întotdeauna „negru”. Totodată, mai sunt numeroase drumuri pietruite pe care trebuie să le asfaltăm, acesta este motivul pentru care sumele trebuie cheltuite cu chibzuință. Pentru utilizarea în mod corespunzător a sumelor avute la dispoziție, cooptarea locuitorilor poate să aibă un rol hotărâtor”, a spus Borboly Csaba.

Prin intermediul paginii de web investitii.hargitamegye.ro locuitorii, în continuare pot semnala, adăuga fotografii și materiale video despre starea drumurilor. Totodată, foarte facil, de pe această platformă se poate apela dispeceratul pentru drumuri județene, la numărul de telefon 0266/207 774.

Zilele următoare se vor instala dispozitivele la bordul utilajelor, iar poziția acestora va putea fi urmărită accesând:
http://judetulharghita.ro:8090/saswidget/harta.html
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.