Hramul Istoric al Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Română

În ziua Sfântului Nicolae, pe 6 Decembrie, Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc și-a serbat hramul istoric. La invitația Preasfințitului Părinte Andrei au slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului dimpreună cu ierarhul locului înconjurați de un sobor de preoți și diaconi în prezența unei mari mulțimi de credincioși.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a subliniat importanța activității Sfântului Ierarh Nicolae în viața credincioșilor fiind un model de apărător al credinței în Sfânta Treime.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Andrei a acordat distincția Crucea Eparhială pentru mireni domnului Subprefect al județului Covasna Necolae Viorel Radocea și a prezentat Gramata Mitropolitană – Crucea Șaguniană pentru mireni acordată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, domnului Prefect Andrei Adrian – Jean, Prefectul Județului Harghita.

Asociațiunea Transilvană pentru Literatură Română și Cultura Poporului Român – ASTRA Despărtământul Covasna Harghita a acordat Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Domnului Profesor Nicu Vrabie de la Colegiul Național Octavian Goga din Miercurea Ciuc și Domnului Prefect Andrei Adrian – Jean, Prefectul Județului Harghita titlul de Cetățean de Onoare al comunității românești din județul Harghita, în semn de prețuire și recunoștință pentru întreaga activitate pusă în slujba acesteia.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala Catedralei Episcopale. Un grup de credincioase din Parohia Viștea de Jos – Făgăraș, au interpretat colinde tradiționale iar doamna profesoară Mariana Anghel a susținut un concert de colinde și cântece patriotice.

La sfârșitul Sfintei Liturghii credincioșii prezenți s-au închinat la o părticică din Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae – Arhiepiscopul Mira Lichiei care se află în Paraclisul Sfântul Ioan Gură de Aur din Reședința Eparhială. Cei prezenți au primit binecuvântări din partea Ierarhilor slujitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy