100%-os döntéshozási átláthatóság

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Platform program áll a megye önkormányzatainak rendelkezésére, amelyet február 21-én, kedden a megyeházán tartott sajtóértekezlet keretében mutattak be.

Borboly Csaba megyeelnök szerint ez a program 100%-os átláthatóságot biztosít a helyi önkormányzatok beruházási igényléseivel kapcsolatos döntésekben, meg is könnyítené a döntéshozási folyamatot, mellőznék az irathalmazokat, és ugyanakkor egy adatbázis is létrejönne, amelyet figyelembe vehetnek a támogatások odaítélésekor. Az önkormányzatok a www.investitii.judetulharghita.ro honlapon tölthetik fel igényléseiket. Az igénylés feltöltésének folyamatát egy útmutató kisfilmmel segítik, amely elérhető a https://youtu.be/711CWT6HkQm videomegosztón. „HMT 2008 óta igyekszik támogatást kiutalni a helyi költségvetések kiegyensúlyozására. Más megyéktől eltérően, ahol egy táblázat alapján osztják el az államtól kapott összeget a települések között, vagy a megyeelnökre van bízva a döntés, Hargita megyében a folyamatban levő beruházásokat, a fiatalok és a vállalkozói szféra, vagy az olyan települések támogatását tartják szem előtt, amelyek kis létszámuknál fogva nem pályázhatnak uniós pénzekre. Olyan beruházások részfinanszírozásában vállalunk szerepet, amelyek a munkahelyteremtést, a fiatalok itthon maradását, a kistelepülések elnéptelenedésének megállítását célozzák, vagy amelyek kalákában megvalósíthatók”, jelentette ki a megyeelnök. Megfontoltságra és együttérzésre intette a polgármestereket igénylésük megfogalmazásakor, a reális szükségleteknek megfelelően. Kiemelte, hogy Hargita megyében sikerült nagy beruházásokat megvalósítani a lakosok, közbirtokosságok és a döntéshozó szervek részvételével.

Barabás Csaba kabinetigazgató bemutatta a programot, hangsúlyozva, hogy megvalósítása nem került pénzbe a megyei tanácsnak, és amelyen keresztül a megye lakosai követni tudják a megyében történő beruházásokat. Az igénylések feltöltésének határideje február 23- a, 12:00 óra, az odaítélt összegekről a megyei tanács soron következő ülésén döntenek és a fent említett oldalon hozzák nyilvánosságra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy