Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Május 17. – A távközlés és információs társadalom világnapja

 

A Speciális Távközlési Szolgálat (STS) a távközlés és információs társadalom világnapja alkalmából eddig nem látott képeket tesz közzé az archívumból a több mint 60 éve használt távközlési berendezésekről és járművekről. Így mutatjuk be a nyilvánosságnak az intézmény hozzájárulását a romániai információs társadalom fejlődéséhez és átalakulásához.

Az STS 30 éve nyújt speciális távközlési szolgáltatást, és közel 20 éve nyújt internetes és informatikai szolgáltatásokat a kapcsolódó biztonsági intézkedésekkel minden állami intézmény számára, a román kormánytól egészen a községházáig. Az STS 15 éve üzemeltet és kezel adatközpontokat, ahol a legfontosabb számítógépes rendszerek és alkalmazások, szolgáltatások és a román hatóságok weboldalai találhatók.

Jelenleg az STS szolgálatait igénybe vevő intézményektől és hatóságoktól érkező legtöbb kérés a következőkre vonatkozik:

  • biztonságos hang-adat-video integrált kommunikációs szolgáltatások;
  • speciális telefonos és együttműködési szolgáltatások;
  • kiberbiztonsági szolgáltatások;
  • audio- és videokonferenciák;
  • Internet, e-mail, weboldal hosting és számítógépes szolgáltatások a kapcsolódó biztonsági intézkedésekkel;
  • privát VPN kapcsolatok;
  • elektronikus aláírások;
  • szoftveralkalmazások fejlesztése.

Az STS csapat programozókból, hardver- és kommunikációs mérnökökből, rendszer- és adatbázis-adminisztrátorokból, adatközpont- és virtualizációs platform-specialistákból, kiberbiztonsági szakértőkből, hálózati szakemberekből, IP-telefon- és videokonferencia-szakértőkből, szervezetirányítási, valamint más olyan területeken, amelyek a kedvezményezettek rendelkezésére bocsátott IT&C szolgáltatásokat fejlesztik és támogatják.

A romániai közintézményekkel közösen megvalósított projektek azt mutatják, hogy a digitalizáció nem csak egy kifejezés, amellyel egyre gyakrabban találkozunk a mindennapi szókincsben. Az STS támogatja a digitalizálási folyamat integrált megközelítését nemzeti szinten, valamennyi intézmény számára közös infrastruktúrával, valamint az „Egyablakos ügyintézési pont az állampolgárokkal való kapcsolattartásban” modell alkalmazását, az adatbázisok közintézményi szintű összekapcsolásával.

A távközlés és információs társadalom világnapjával összefüggésben az STS megerősíti, hogy készen áll a kormányzati hatóságok támogatására a digitalizálási folyamatok végrehajtásában.

Történelmi visszatekintés

1889 az az év, amelytől kezdve Romániában az állami távközlés első történelmi bizonyítékai a parlament és a minisztériumok számára öt előfizetős kézi telefonközpont telepítésével Bukarestben, valamint a királyi ház automatikus telefonközpontjának telepítésével datálhatók. 80 évvel később volt egy olyan egység, amely a román állam központi és területi apparátusának telefon-, rádiótelefon-, távíró-, rádiótávirati kapcsolatokat biztosított.

Kezdetben az STS főleg titkosított telefon- és távirati kapcsolatokat biztosított az állami hatóságoknak. A technológia fejlődött, és ma intézményünk a kormányzati kommunikáció és információ-technológia fő szolgáltatója a romániai közintézmények és hatóságok számára, bárhol és bármikor.

A speciális távközlés olyan biztonságos kommunikáció, amely a legmagasabb állami szinttől a legkisebb területi struktúráig biztosítja a kommunikációt és együttműködést, az STS infrastruktúrán keresztül pedig a román állami hatóságok közötti összekapcsolás lehetséges, biztonságos körülmények között, vertikálisan, horizontálisan és intézményközileg. Kommunikációs és informatikai szolgáltatásokat nyújtunk, bármilyen médiumon és különféle technológiákban, kapcsolódó kiberbiztonsági megoldásokkal, ezzel is támogatva az állam funkcióit és a jó kormányzást.

STS sajtóiroda
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.