2017 június 13. kedd- a Megelőző Felvilágosítás Napja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség csatlakozott azon európai szintű kezdeményezéshez, hogy minden keddre eső 13-ai nap legyen a „Megelőző felvilágosítás napja” Romániában, ez idén a június 13-a.

A cél felhívni a figyelmet, hogy milyen könnyen megelőzhetők lennének bizonyos „pechnek” nevezett elemek. Fel kell hagynunk a „Velem nem történhet meg!” mentalitást. De igenis megtörténhet veled is, és ezt nem balszerencseként kell felfogni. Ilyen értelemben szerepel logóként a fekete macska és az „Előzzük meg a balszerencsét!” jelszó.

Kedd 13-a sok ember szemében szerencsétlen nap, de az élet bebizonyította, hogy ez csak babona, semmi több. Elmondhatjuk, hogy sokszor a balszerencsét mi magunk okozzuk, tájékozatlanságunkkal. De ez megelőzhető, mert ahogyan a híres John Davison Rockefeller mondta- „egy informált ember erős ember”.

Látják milyen egyszerű! Egy kis odafigyeléssel bárki megelőzhet egy tűzesetet. Lépjünk akcióba mielőtt a katasztrófa megtörténne.

A Megelőző Informálás Napján holnap, június 13- án a Hargita megyei Olt készenléti felügyelőség megelőző felvilágosító tevékenységet folytat a lakosság körében információs pontokat hoznak létre, ahol az érdeklődők különböző nemkívánatos események alkalmával tanúsítandó magatartással kapcsolatos információs anyagokra tehetnek szert.

Ugyancsak holnap, június 13-án Nyílt kapuk napja lesz a Hargita megyei Olt készenléti felügyelőség megyében található egységeinél 10:00- 14:00 óra között (Csíkszereda, Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós, Maroshévíz, Gyergyóholló, Balánbánya).

Szerdán, június 14- én, 10:00 órától III. és IV. osztályos gyerekeknek tartanak preventív felvilágosítást partnerségben a csíkszeredai Liviu Rebreanu Általános Iskolával és az E.ON Romániával.

Szerencsés kedd 13-át, és ne feledjük, hogy legtöbbször a lakásunkban bekövetkező nemkívánatos eseményeket lenne a legkönnyebb megelőzni!

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy