2017 június 6-án indul az „áthelyezési támogatás” program

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

2017 június 6-tól kezdődően a munkaerő-elhelyező ügynökségek fogadják az áthelyezési támogatási (prima de relocare) kérelmeket valamint a kérelmezési jogosultságot igazoló mellékelt dokumentumokat.

A törvény értelmében jogosult személyeknek az alkalmazástól számított 60 napon belül be kell nyújtaniuk a támogatáshoz szükséges dokumentumokat személyesen, vagy a törvény által megszabott módokon (tértszelvénnyel ajánlott levélben, faxon, e-mailben) annál a munkaerő-elhelyező ügynökségnél, ahol nyilvántartásban vannak.

Áthelyezési támogatásban részesülnek azok is, akik 2017 január 25-e és a 6/2017-es sz. Sürgősségi Kormányrendelet megjelenése, vagyis 2017 június 06 közti időszakban kerültek munkaviszonyba. Ezen személyek esetében a dokumentumok benyújtásának határideje 2017 június 6-tól számítódik.

A törvény értelmében a megyei munkaerő-elhelyező ügynökségek nyilvántartásában szereplő munkanélküliek, akik a lakhelyüktől 50 km- nél távolabbi helyen találtak munkát és alkalmazták őket, és ennek következtében megváltoztatják lakhelyüket vagy az illető településen, illetve annak környékén telepednek le, és fizetésük nem haladja meg a havi 5.000 lejt áthelyezési támogatásra jogosultak.

Az áthelyezési támogatás az új lakhely költségeinek (házbér, közköltség) 75%-át kell fedezze, de nem haladhatja meg a 900 lejt havonta.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy