2018-ban a fiatalokat helyezi előtérbe a megyei tanács

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Jövőtől a megyei tanácsok rendelkezésére egy alap jön létre a jövedelemadó 17,25 százalékának hányadából, amely a megyei tanács határozatával kerül elosztásra, a 90 napot meghaladó tartozások kifizetésére, a helyi fejlesztési programok fenntartására és az infrastrukturális projektek támogatására. A helyi önkormányzatok online igényelhetik Hargita Megye Tanácsától a beruházási támogatásokat a http://investitii.hargitamegye.ro/note-de-fundamentare oldalon.

2017_03_19_1_strada-pe-limba-ei-cat-timp-rezista-tinerii-fara-telefon-sau-facebook_36209

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a tavaly meghirdetett Itthon, Család, Jövő szellemében és a 2018-ra meghirdetett Fiatalok éve jegyében, továbbra is azokat az elképzeléseket, terveket részesítik előnyben, amelyek a fiatalok itthon maradását, a vállalkozóbarát környezet megteremtését és munkahelyek létrehozását segítik elő.

Prioritásként kezelik továbbá azokat a fejlesztéseket, amelyeknek célja közművesített telkek fiataloknak való átadása otthonteremtés céljából, a szakoktatás fejlesztése, tangazdaságok létrehozása, fejlesztése, kaláka-kezdeményezések, önkéntes tűzoltó egyesületek támogatása, önkéntes hegyimentő szolgálat és polgárőr csapatok létrehozásával, támogatásával kapcsolatos fejlesztések. Elsőbbséget élveznek a közbiztonságot erősítő beruházások, kormányzati vagy EU pályázatok esetében a társfinanszírozáshoz szükséges önrész biztosítására adandó támogatás, erdei iskolák létesítése vagy ilyen jellegű programok, fából való építkezés támogatása, Mária-út kiépítése, illetve vadkárok megelőzésére altatófegyver és lövedék beszerzése.

A helyi önkormányzatok mielőbb nyújtsák be a kéréseket, hogy a megyei tanács el tudja készíteni a leosztásokat és azt a helyi önkormányzatok belefoglalhassák jövő évi költségvetésükbe, amennyiben az államelnök kihirdeti a 2018-as évre szóló költségvetési törvényt.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy