2022-ben az ANAF kísérleti projekteket hajt végre az önkéntes megfelelés ösztönzése érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal 2022-ben fokozza pénzügyi iránymutató és segítségnyújtó tevékenységét, aktívan támogatva az adófizetőket  a rájuk háruló adókötelezettségek teljesítésében.

Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal három kísérleti projektet hajt végre az önkéntes jogkövetés ösztönzésére, magánszemélyeknek szentelve, amelyek az adófizetők adókötelezettségekkel kapcsolatos oktatására és tájékoztatására összpontosítanak. Céljuk a tájékozottság növelése és az egyes adófizetők önkéntes adófizetési kötelezettségének ösztönzése az alábbi adófizetői kategóriák számára:

– tanárok és más személyek, akik korrepetálásból bevételre tesznek szert (a kísérleti projekt kezdeti helyszíne Kolozs és Szeben megye)

– olyan személyek, akik bérbeadott javakból szereznek bevételt (a kísérleti projekt helyszíne Brassó és Konstanca megye)

– fizikai személyek, akik szépségipari tevékenység végzésével szereznek bevételt (a kísérleti projekt helyszíne Bukarest 1-es és 3-as kerület, Ilfov megye).

Az ezt követő időszakban az ANAF tájékoztatást küld a fent említett személyek kategóriáinak, hogy megfelelően tájékoztassa őket a nyilatkozati és fizetési kötelezettségekről. Emlékeztetünk arra, hogy az ANAF-felügyelők ellenőrzési intézkedései a szakosított igazgatóságok által kidolgozott szigorú kockázatelemzéseken alapulnak.

Az adófizetők az adóügyi segítségnyújtás igénybevétele, valamint az adózási kötelezettségeik megfelelő és határidőben történő teljesítése érdekében felvehetik a kapcsolatot az ANAF hívásközpontjával a 031.403.91.60-as telefonszámon.

Az adófizetők az adózási helyzetükre vonatkozó személyre szabott tájékoztatást a Virtuális Magántér SPV szolgáltatást vehetik igénybe.

Kommunikáció, PR és Médiaszolgálat

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy