Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredából és 15 környező településről 90 tonna üvegnemű csomagolóanyag gyűlt össze öt nap alatt

 

Az október 10-14 között zajló akció során csíki térségi hulladékgazdálkodási cégnek 90 tonna csomagolóanyagnak minősülő üveget sikerült összegyűjtenie Csíkszeredában és 15 környező településről.

Az Eco- Csík térségi hulladékgazdálkodási szolgáltató igazgatója, Pál Tamás az Agerpresnek elmondta, hogy a kampányban 780 lakostól vettek át üveget, az eredmény jobb, mint a tavalyi.

A legnagyobb mennyiség Csíkszeredában gyűlt össze, 12 tonna, a községek közül Csíkszentgyörgy teljesített a legjobban 8,5 tonna üveggel.

Az idézett forrás szerint 6-7 éve zajlik az üveggyűjtési akció a környéken, az emberekben tudatosult az újrahasznosítás fontossága, és most már várják, otthon összegyűjtik és tárolják a palackokat, egészen addig a pillanatig, amikor át tudják adni őket.

Újrahasznosításra elfogadták a következőket: befőttes üvegek, ásványvizes üvegek, boros-, sörös, pezsgős, szörpös, bébiételes vagy parfümös üvegek. Az eltérő újrahasznosítási eljárás miatt az ilyen akciókon nem fogadnak el ablaküveget, tükröt, izzót, hőálló üvegtálat, poharat, neoncsövet vagy gyógyszeres palackot.

A hulladékot a Bukarest melletti Green Glass hulladékfeldolgozó központba szállítják, “ahol az üvegből nyersanyagot készítenek, majd az öntödékbe szállítják” – részletezte Pál Tamás.

Tavaly az akció során 73,8 tonna csomagolóanyagnak minősülő üveg gyűlt össze.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.