A balánbányai tűzoltók egy vészhelyzetben levő 67 éves férfinek nyújtottak segítséget

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Tegnap, január 16-án, a SMURD mentősök nyolc hívásra reagáltak, elsősegélyt nyújtva ugyanannyi személynek, akik különböző egészségügyi problémákkal és sérülésekkel küszködtek.

Ugyanakkor a balánbányai munkapont katonai tűzoltói egy 67 éves, vészhelyzetben levő férfinek nyújtottak segítséget, akire mozgásképtelen állapotban találtak rá Florilor utcai lakásában. A férfit a megyei mentőszolgálat egysége kórházba szállította.

Gondoskodjanak szüleikről és nagyszüleikről!

A Hargita megyei katonai tűzoltók riadót fújnak az idősek biztonsága érdekében, és arra kérik az állampolgárokat, hogy aktívan vegyenek részt az idős, egyedül élő szülők, nagyszülők, barátok vagy szomszédok életének védelmében. Így a napi telefonbeszélgetésekkel sok nem kívánt esemény megelőzhető, ami néha sajnos szeretteink elvesztését eredményezheti.

Az idősek biztonsága érdekében a következőket tanácsoljuk nekik:

Főzzenek gondosan: ne hagyják el a konyhát, míg az étel a tűzhelyen van! A gyúlékony dolgokat helyezzék a tűzhelytől távol!

Soha ne dohányozzanak az ágyban!

A radiátorokat gyúlékony anyagoktól távol helyezze el: Ügyeljen arra, hogy a radiátorok ne legyenek túl közel függönyökhöz, ágyneműkhöz, kanapékhoz, papírokhoz, ruhákhoz vagy más éghető anyagokhoz!

Szereljenek fel füst és szénmonoxid érzékelőt!

Ellenőrizzék és tisztítsák ki a kályhákat, hőközpontokat, kéményeket!

Gyertya helyett használjanak elektromos mécsest!

Tartsák kézügyben az oltókészüléket!

Mi a teendő, ha kigyullad a ruhája? Ha a ruhája meggyullad, álljon meg (ha szalad a lángok felélénkülnek), vesse magát a padlóra és forgolódjon, amíg a tűz el nem alszik. Hideg vízzel locsolja az égés helyét, amíg a mentők meg nem érkeznek.

Kerülje el a leesés veszélyét úgy, hogy a szőnyegeket gumi hátlappal rögzíti a padlóhoz, és helyezzen gumiszőnyegeket a kád belsejébe, hogy megakadályozza a csúszást! Telepítsen mozgásérzékelős LED-szalagokat az ágy mellé és a hálószobából a fürdőszobába vezető útvonalra, hogy megakadályozza az éjszakai mozgások során bekövetkező eséseket.

Maradjon kapcsolatban: mindig tartsa kéznél a telefont, hogy szükség esetén kapcsolatba tudjon lépni szeretteivel, vagy sürgősen hívhassa a 112-es segélyhívószámot, tűz esetén, vagy ha otthonában elesik, rosszul lesz és nem tud mozdulni.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy