A Csíki Mozi jó évet zárt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A számok azt bizonyítják, hogy két éve jó döntés volt a rendszeres hétvégi vetítések elindítása: tavaly 201 filmet vetítettek a Csíki Mozi-ban, 27 ezer feletti nézőszámmal. A legnagyobb siker az Avatar: A víz ösvénye című film volt, amelyet 14 alkalommal vetítettek, és csaknem 3000-en nézték meg. A mozi tavalyi tevékenységét ma sajtótájékoztatón mutatta be Korodi Attila polgármester és Antal Sándor, a mozi ügyvezetője.

A Csíki Mozi-ban 2022. április 14-én került sor az új, állandó hétvégi vetítési rendszer szerinti első vetítésre. Ettől az időponttól kezdve néhány indokolt kivétellel minden csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap vetítenek filmeket a magyar és román filmektől a világhírű alkotásokig, változatos műfajokat kínálva a válogatásban. 2023-ban már 201 filmet mutattak be, ezeket 350-szer vetítették. A nézőszám 27,5 ezerre nőtt (a 2022-es 19,4 ezerről).

A 2023-as statisztikák szerint a csúcspont az Avatar: A víz ösvénye című amerikai film, amelyet 14 vetítésen 2933-an néztek meg. A második legnépszerűbb film a szintén amerikai Oppenheimer volt, 8 vetítéssel és közel 1500 nézővel.

„Ezek a számok alátámasztják, hogy Csíkszeredának szüksége van a rendszeres vetítésekre. A mozi tavalyi bevétele meghaladta az 520 ezer lejt, tehát másfél évnyi rendszeres vetítéssel már előteremti a költségeinek több mint felét. Az is nyilvánvaló, hogy az önkormányzat nélkül nem működhetne a filmszínház, de továbbra is elkötelezettek vagyunk a mozikedvelők iránt” – nyilatkozta Korodi Attila polgármester.

„2023 volt az első teljes év, amióta tagjai vagyunk az Europa Cinemas hálózatnak. Mivel minden követelményének eleget tettünk, idéntől már a hálózat részéről is anyagi támogatásban reménykedhetünk” – közölte Antal Sándor mozimenedzser, megjegyezve, hogy tavaly óta saját arculattal jelenik meg a Csíki Mozi, és dolgoznak az önálló honlapon is.

A mozi hetente négy napon vetít filmeket, a másik három napon pedig gyakran ad otthont egyéb tevékenységeknek (koncertek, könyvbemutatók stb.).

információ: Csíkszereda Városháza sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy