A csíkszeredai gazdálkodók mezőgazdasági nyilvántartásba vétele: elengedhetetlen lépés az APIA támogatásokhoz

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csíkszeredában állatot tenyésztő vagy mezőgazdasági földterülettel rendelkező magán- és jogi személyek március 1-ig regisztrálhatnak a Mezőgazdasági Nyilvántartásba. Erre egyrészt törvény kötelezi a gazdákat (tulajdonosokat és bérlőket egyaránt), másrészt a regisztráció a terület alapú (APIA-s) támogatások igénylésének a feltétele is.

A 2009/98-as számú törvény arra kötelezi a földművelőket és az állattenyésztőket, hogy jelentkezzenek be és évente frissítsék adataikat a Mezőgazdasági nyilvántartóban. Különösen fontos az ügyintézés azon esetekben, amikor a mezőgazdasági földterületek mérete vagy az állatállomány száma megváltozott. A terület alapú támogatások igénylésekor szintén feltétel a nyilvántartóban eszközölt adatfrissítés.

Várják a gazdákat Csíkszereda Városháza (Vár tér 1. szám) 43-as irodájában keddi és csütörtöki napokon 9–13 és 14–15.30 óra között, március 1-jéig.

További információkat a 0266–315120/243-as és a 0735–209469-es telefonszámokon, illetve a mezogazdasag@szereda.ro e-mail-címen igényelhetnek.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy