Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A csíkszeredai oktatási intézmények a téli időszakban is optimális körülmények között végzik tevékenységüket

 

Az oktatási intézmények télen is optimális körülmények között végezhetik tevékenységüket – mondta Korodi Attila Csíkszereda polgármestere a képviselő-testület pénteki ülésének elején. Ugyanakkor előrelépés történt a Hargita utca felújítása és a város zászló modelljének engedélyezése ügyében is.

A helyi tanács soros havi ülését tartotta szeptember 30-án, pénteken. A napirendi pontok között szerepelt egyebek mellett a Hargita utcának a felüljárótól a Szent Kereszt-templomig tartó szakaszának a felújítása. A beavatkozási munkálatok jóváhagyási dokumentációjának frissítésével megtörténhet a közbeszerzési kiírás. Ami a városzászlót illeti pontosítást kért a közigazgatási minisztérium, és az újabb bukaresti előterjesztést megelőzően önkormányzati határozattal is megerősítették a pontosításokat.

A napirendi pontokon kívül más rendkívül fontos témák is szóba kerültek. Ilyen téma volt az iskolák téli működése. A 2021–2022-es fűtésszezonban a városvezetés nem emelte a távhő díját, tekintettel a koronavírusjárvány okozta munkavállalási nehézségekre. Mára a gigakalória ára tarthatatlanná vált, ezért 360 lejben állapították meg a gigakalória lakosság által fizetett egységárát, amely még így is az országos átlag alatti.

Ezzel kapcsolatban biztató, hogy a fűtési költségek növekedése ellenére sem korlátozzák az óvodák és iskolák működését.

„A csíkszeredai iskolák továbbra is működnek, a gyerekek normál körülmények között járhatnak iskolába. Szó sincs arról, hogy az oktatási intézmények működését bármilyen módon korlátozzuk” – mondta Korodi Attila polgármester.

 

  • Csíkszereda Városháza Sajtóirodájának tájékoztatásaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.