A farkaslaki Jézus Szíve szobor- a román történelem kiemelkedő giccsei között

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A fővárosi Giccsmúzeum képviselői szavazásra hívták fel az intézmény hivatalos oldalának látogatóit, akik július végéig szavazhatnak a javasolt alkotásokra, többek között Elena Ceausescura, Draculára, a Nép Házára vagy a tévékészülék tetején elhelyezkedő üveghalra.

A szavazatokat a https://kitschmuseum.ro címen lehet leadni, az érdeklődők öt kategóriában szavazhatnak: „Történelmi és legendás giccs”, „Építészet és emlékművek”, „Dísztárgyak és lakberendezés”, „Kultúra és divat”, „Média és digitális világ”.

A „Történelmi és legendás giccs” kategóriában szerepel Elena Ceausescu, Dracula, Arsenie Boca, aDákok és a Mikulás; „Építészet és emlékművek” kategóriában: a sloboziai Eiffel torony, a Scornicesti-i Mellszobor, a farkaslaki Jézus Szíve szobor, a Nép Háza, Ghilduș tüskéje.

„Dísztárgyak és lakberendezés” kategóriában a jelölések a következők: a tévékészüléken levő üveghal, „Szöktetés a szerájból” című faliszőnyeg, a kamionsofőrök törülközői, kitömött állatok és kerti törpék. „Kultúra és divat” kategóriában- a tollas papucsok, giccses tetkók, tréning cipővel, pecsétgyűrűk, rafia necc és pingvintánc. „Média és digitális világ” kategóriában: fürdőszoba szelfik, OTV, bulvárlap címek, ünnepi sms-ek, izompacsirták és cicababák jelenléte a világhálón.

A kategóriákat és a jelöléseket egy bizottság állította össze, melynek tagjai: Sergiu Vasile (Utopia Balcanică, Timesnewroman), Mihai Popescu (Vice), Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (managing Partner GMP Public Realtiona), Cristian Lică („Kitsch manager” Romanian Kitsch Museum).

A szavazatokat július 31-ig lehet leadni, augusztus elsején történik a „legkiemelkedőbb hazai giccsek” díjazása. Egy kategóriában csak egyszer lehet szavazni, rövid szöveggel indokolva a szavazatot a honlapon.

Cristian Lica magángyűjteményéből származó 200 tárgyat kiállító Giccsmúzeumot a fővárosi Covaci utca 6 szám alatt lehet meglátogatni, hétköznap 30 lejes belépőért, vasárnap a jegy ára 20 lej.

 

Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy