Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Gyergyószentmiklósi Városi Kórház PAP-teszt és HPV mintavételi központtá vált

 

A gyergyószentmiklósi és környékbeli nőket ingyenes Babeş-Papanicolaou és HPV-tesztre hívják a gyergyószentmiklósi városi kórházban kialakított mintavételi központba.

Az egészséges nők ambuláns szűrőorvosi ellátáshoz való könnyű hozzáférése érdekében előzetesen telefonon kérjenek időpontot, hétfőtől-péntekig 09.00-14.00 óra között, a 0266.364.008-as telefonszámon.

A mintavételre a járóbeteg rendelőintézet szülészeti-nőgyógyászati rendelőjében kerül sor (Gyilkostó sugárút 16), csütörtökön 12:00- 15:00 óra között.

A mintavételre érkező nőket kérik, hogy hozzák magukkal a személyi igazolványukat.

A szűrőprogram részeként a nőktől mintát vesznek PAP-kenet vizsgálatra a 24-29 éves korosztályban, valamint HPV-vizsgálatra a 30-64 éves korosztályban, a méhnyakrákot megelőző elváltozások felfedezése érdekében.

Az összes elérhető orvosi szolgáltatás, nevezetesen szakorvosi konzultáció, PAP-teszt, HPV-teszt, a méhnyak diszpláziás elváltozásainak korai diagnosztizálása, kolposzkópia, a méhnyak rákmegelőző elváltozásainak kimetszése vagy ablatív kezelése, szociális és pszichológiai támogatás INGYENES, a projekten belül van finanszírozva.

Munkavezető Dr. Cosmina Cristina Uzun, projektmenedzser

Mariana Moldovan Negoita, IEC szakértő

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.