A Hargita megyei katasztrófavédelem pirotechnikai csoportját mozgósították

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei „Olt” katasztrófavédelmi felügyelőség pirotechnikai személyzete február 27-én, kedden avatkozott be, hogy felvegyen néhány fegyveres konfliktusból származó, fel nem robbant lőszerelemet, amelyeket egy felhatalmazott detektoros talált Gyergyóhollón.

A pirotechnikai szakemberek azonosítottak:

-1 db. 75 mm-es repeszlövedék,

-1 db. 76 mm-es robbanólövedék

A lőszereket összegyűjtötték, elszállították és biztonságosan tárolták a további megsemmisítésig.

Az ISU Hargita felhívja a polgárok figyelmét arra, hogy a katonai konfliktusokból visszamaradt fel nem robbant lőszerek a korrodálódás előrehaladott állapota ellenére még mindig aktívak lehetnek, és helytelen kezelés esetén tragédiákat okozhatnak.

Továbbá, ha fel nem robbant lőszert találnak, a polgárok kötelesek felhívni a 112-es egységes segélyhívó számot, értesíteni a helyi városházát vagy a legközelebbi rendőrkapitányságot. Ezeket nem szabad megérinteni, megütni vagy elmozdítani, és tilos a vas- és színesfémhulladék gyűjtőközpontokon keresztül értékesíteni.

Különös figyelmet kell fordítani a gyermekek megelőző oktatására is, hogy tudatosítani lehessen bennük, milyen veszélyeknek lehetnek kitéve, ha nem tartják be ezeket a szabályokat.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy