A Hargita megyei katonai tűzoltók szolgálatban voltak a gyermeknap és az ortodox pünkösd ünnepéből adódó hosszú hétvége alkalmából

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A nemzetközi gyermeknap és az ortodox pünkösd ünnepe alkalmából adódó minivakáció során a Hargita megyei katonai tűzoltók naponta, megyei szinten biztosították a lakosságvédelmi feladatokat.

Így az elmúlt hat napban (2023. 05. 31- június 05) 47 rendkívüli helyzetet regisztráltak. A tűzoltók által irányított küldetések többsége a szakképzett elsősegélynyújtás ügyében zajlott, 39 személynek nyújtottak egészségügyi segítséget a SMURD munkatársai.

Emellett a tűzoltók 3 tűz oltásánál avatkoztak be, valamint 5 közösségvédelmi missziót végeztek: egy túlsúlyos személy szállítása a megyei mentőszolgálat személyzetének támogatására Gyergyóholló községben, 2 tűzmegelőző intézkedés, 1 küldetés egy lakásajtó kinyitására Csíkszeredában és egy patakba esett személy kiemelése Gyergyószárhegyen.

Csütörtök este a csíkszeredai tűzoltók Csíkszentimrén egy elektromos panelnél keletkezett tüzet oltottak el. A tűzben megégett a villanykábelek szigetelése.

Ugyancsak elektromos jellegű tűz keletkezett vasárnap reggel Maroshévízen a Cascadei utcában. A helyszínre két tűzoltóautóval kiszálló maroshévízi tűzoltók megállapították, hogy a tűz a ház oldalához ragasztott melléképületben keletkezett, valószínűleg egy meghibásodott elektromos vezeték okozta. A tűzben elégett a melléképület 5 négyzetmétere, a lakóház tetőszerkezete 5 négyzetméteren, és 2 hám. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A fent említett időszakban 36 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Gyergyóholló, Galócás, Vasláb, Fenyéd, Gyergyóalfalu, Székelyudvarhely, Máréfalva, Szentábrahám, Tusnádfürdő, Zetelaka, Csíkszentgyörgy lakóinak.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy