A Hargita megyei rendőrök tevékenysége a megye útjain (2023.október 23-29)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten, pontosabban 2023. október 23. és 29. között a Hargita megyei rendőrök a megye közútjain tevékenységet folytattak annak érdekében, hogy a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjével betartassák a közúti szabályokat, megfelelő közlekedésbiztonsági légkört biztosítsanak, és fellépjenek a közúti balesetek fő okai ellen.

Így az egész hét folyamán mintegy 500 bírságot szabtak ki, ebből 255-öt a megengedett sebességhatár megszegéséért, 1-et a gyalogosoknak való elsőbbség meg nem adásáért, 4-et pedig a személygépkocsiknak való elsőbbség meg nem adásáért. Összesen 23 gyalogost és 33 kerékpárost bírságoltak meg, 165 esetben pedig egyéb közlekedési szabálysértésért, 19 esetben pedig egyéb szabályszegésért szabtak ki büntetést.

Az elvégzett tevékenységek eredményeként 52 vezetői engedélyt vontak be, ebből 22-t gyorshajtásért, 12-t előzésért, 5-öt elsőbbségadás elmulasztásáért, 7-et alkohol vagy tiltott szerek hatása alatt történő vezetésért, 6-ot pedig egyéb szabálysértésért. Ugyanakkor 16 vezetői engedélyt vontak be bűncselekmények elkövetése miatt. Forgalmi engedélyeket is bevontak, 6 esetben műszaki hiba, 7 esetben a kötelező felelősségbiztosítás hiánya, 8 esetben pedig az időszakos műszaki ellenőrzés elmulasztása miatt.

A hét nap alatt a rendőrök mintegy 145.000 lejes bírságot szabtak ki.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy