A Hargita megyei rendőrség fellépése a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos törvénytelenségek megelőzése érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Több mint 200 darab, 38 ezer lej értékű hamisított ruházati cikket és társasjátékot azonosítottak és foglaltak le a Hargita megyei rendőrök több ellenőrzést követően.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnügyi Nyomozó Szolgálatának szakemberei idén május 11-én fokozott erőkkel léptek fel a szellemi tulajdon és a filmművészet területén tapasztalható törvénytelenségek megelőzése és leküzdése érdekében. Az akció során 25 alkalommal végeztek ellenőrzést gazdasági szereplőknél, ezek eredményeként 10 büntetést róttak ki 64 ezer lej értékben.

A rendőrség a kutatás folytatása érdekében azonosított és lefoglalt több mint 200 védett márkajelzéssel ellátott ruházati cikket, valamint több mint 40, valószínűleg hamisított társasjátékot, összesen mintegy 38 ezer lej értékben.

Ezen akció nyomán a rendőrség három ügyben indított nyomozást bejegyzett védjeggyel azonos vagy hasonló védjeggyel ellátott termék forgalomba hozatalának bűntette miatt.

A védjegyekről és földrajzi árujelzőkről szóló 84/1998-as törvény értelmében ezek a cselekmények bűncselekménynek minősülnek, és 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbüntetéssel büntetendők. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is törekszenek a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos törvénytelenségek megelőzésére és leküzdésére, a márkatulajdonosok jogainak védelmére, valamint a tisztességes és méltányos üzleti környezet megteremtésére.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy