A Hargita megyei tűzoltók küldetései az ortodox húsvét hétvégéjén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

45 személynek nyújtottak egészségügyi segítséget, 8 tűzesethez szálltak ki és 2 személynek segítettek a katonai tűzoltók. Ez az elmúlt 6 napban (2023.04.12-17.) a tűzoltók által végzett beavatkozások mérlege.

Az ortodox húsvéti ünnephez kapcsolódó minivakáció során a Hargita megyei katonai tűzoltók a rendelkezésre álló technikai eszközökkel nap mint nap szolgálatot teljesítettek a sürgősségi egészségügyi segítségnyújtásban, a tüzek oltásában és az emberek kimentésében az élettel össze nem egyeztethető környezetből.

Intézményünk kiemelt célja volt a tűzvédelmi intézkedések be nem tartásából eredő események megelőzése is. Így a templomokban április 12-17. között zajló megelőzési és ellenőrzési tevékenységek során bemutatásra kerültek az oltókészülékek használatával kapcsolatos megelőző intézkedések, valamint vészhelyzet esetén az evakuálás mikéntje.

Mivel az érintettek biztonsága elengedhetetlen, ilyen akciókra a következő időszakban is sor kerül, turisztikai és szabadidős létesítményeknél, kereskedelmi területeken és egyéb célkategóriákban.

Sajnos a tűzvédelmi intézkedések be nem tartása továbbra is jelentős károkat okoz, így megyei szinten 8 tűzesetet regisztráltak.

Az ilyen események nagy anyagi károkat, és esetenként sajnos személyi sérüléseket vagy akár emberéletben kárt is okozhatnak, és ezen helyzetek megelőzése érdekében a kéményeket időszakonként meg kell tisztítani, ellenőrizni és javítani (szükség esetén) erre szakosodott és arra jogosult személyek által.

Ugyancsak a fenti időszakban 4 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Tusnádfürdőn és Borzonton.

Tanúsítson megelőző magatartást saját és szerettei biztonsága érdekében. A kockázattípusokra jellemző intézkedésekkel és viselkedéssel kapcsolatos információkért forduljon hivatalos információforrásokhoz.

Töltse le ingyen az App Store-ból vagy a Google Playből a https://fiipregatit.ro alkalmazást, ahol információt kaphat a vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről.

A következőkben is készenlétben maradunk a rendkívüli helyzetek maximális operatív kezelésére és a nehéz helyzetben lévő polgároktól beérkezett támogatási kérelmek minél jobb feltételekkel történő megoldására.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy