A Hargita megyei tűzoltók küldetései az utóbbi 48 órában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Készenlétben állunk minden nap azonnal reagálni a segítségkérésekre! Az elmúlt 48 órában 14 elsősegélykérés érkezett, 14 személyt láttak el a SMURD egységek, az operatív csapatok pedig egy tüzet oltottak el, valamint két közösségvédelmi akcióban vettek részt: tűzvédelmi intézkedést hajtottak végre egy közúti baleset helyszínén a 137-es megyei úton Felsőboldogfalván, és vizet távolítottak el egy ház pincéjéből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma 23:00 óráig sárga figyelmeztetés van érvényben zápor, zivatar, elektromos kisülés, szélrohamok és jégeső miatt.

Ennek értelmében a nem kívánt helyzetek elkerülése érdekében kérjük az állampolgárokat, hogy vegyék figyelembe az alábbiakat:

– tisztítsa meg az árkokat és a vízelvezető csatornákat, hogy lehetővé tegye a csapadékvíz elvezetését;

– építsen gátat, amely megakadályozza a víz bejutását a házba árvíz esetén;

– kérjük a lakosságot, hogy a háztartási szemetet, zöldségmaradványokat véletlenszerűen ne dobják a vízfolyásokba, illetve a vízgyűjtő árkokba/csatornákba;

– valós veszélyhelyzet esetén kérjük a lakosságot, hogy haladéktalanul jelezzék az eseményt a 112-es egységes segélyhívó számon!

Ugyanebben az időszakban 4 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Csíkszereda és Zetelaka lakóinak.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy