A Hargita megyei tűzoltóság bevetései az elmúlt 48 órában (2023. szeptember 11-12.)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt két napban, 2023.09.11-12-én a Hargita megyei tűzoltóság 18 beavatkozást hajtott végre különböző vészhelyzetekben. A SMURD személyzete a 15 sürgősségi orvosi segítségkérés során egy gyermeknek és 14 felnőttnek nyújtott elsősegélyt.

Ugyanakkor az operatív személyzet beavatkozott egy tűz oltásánál és 2 bevetésen a közösségek támogatására: egy bevetés a tűzmegelőzés és a tűzoltási intézkedések biztosítására egy közúti balesetnél a DE 578-as úton, Csíkszeredában és egy bevetés egy egyházi épület tetőzete fém elemeinek eltávolítására.

Tegnap, szeptember 12-én a gyergyószentmiklósi tűzoltók a gyergyószentmiklósi Stadion utcában a száraz növényzetben keletkezett tűz oltásánál intézkedtek, amely mintegy 150 négyzetméteres területet érintett, és nem állt fenn a terjedés veszélye. A tűz valószínűsíthető oka az volt, hogy a tűzvédelmi szabályok be nem tartása nélkül nyílt területen nyílt tüzet használtak, hogy hulladék vagy száraz növényzet égetésével tisztítsák a területet.

Ugyanakkor 4 RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Vasláb és Balánbánya lakóinak.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is szolgálatban vannak, hogy hatékonyan kezeljék a vészhelyzeteket és elsősegélyt nyújtsanak a rászorulóknak.

A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó információk a https://fiipregatit.ro országos platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy