A közbeszerzések majdnem 96%-a elektronikus úton történt Hargita Megye Tanácsánál

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jelentős arányban nőtt az elektronikus közbeszerzések aránya Hargita Megye Tanácsánál az elmúlt hat évben. A közbeszerzési igazgatóság kimutatása szerint 2010-ben a közbeszerzések 12 százaléka történt elektronikus úton, ám ez az arány 2016-ban elérte a 95,87 százalékot. Valamennyi közbeszerzés a törvény előírásai szerint, az országos elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) történt.

A megyei tanács elnöke, Borboly Csaba szerint Hargita Megye Tanácsánál céljuk a minél átláthatóbb, követhetőbb rendszer kialakítása, és az ennek érdekében tett erőfeszítéseik eredményei jól láthatók a közbeszerzési igazgatóság kimutatásában. Az elöljáró kiemelte a fejlesztési ügynökség szerepét az elektronikus közbeszerzéseknél abban, hogy a helyi vállalkozók jobb rálátást nyerhetnek a https://cumpararidirecte.investinhargita.ro/ portál révén a megyei tanács kiírásaira. Ezúton is arra biztatja a Hargita megyei vállalkozókat, adják meg elektronikus postacímüket a honlapon, hogy minél többen tájékozódhassanak a kiírásokról.

A helyi vállalkozóknak segítséget jelent a fent említett portál, amelyet tavaly nyáron indított el Hargita Megye Tanácsa fejlesztési ügynöksége. Akik értesülni szeretnének az új közbeszerzési kiírásokról regisztrálva magukat a weboldalon, minden közzétett közbeszerzésről automatikusan értesítést kapnak e-mailben.

Az idézett forrás szerint az intézmény túlteljesítette az előző közbeszerzési törvény egyik módosításának előírásait, amely kezdetben a 40 százalékról 60 százalékra való növelést írta elő, és 2018-ra követelte meg a 100 százalékos arányt. Az új közbeszerzési törvény már nem ír elő kötelező arányt e téren, hanem azt szabja meg, mely típusú közbeszerzések valósíthatók meg elektronikusan.

Forrás: administratie.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy