A közlekedésbiztonsági oktatás elősegítése a Hargita megyei diákok körében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság képviselői részt vettek a „Közlekedésbiztonsági nevelés – nevelés az életre” országos verseny megyei szakaszán, amelynek a székelyudvarhelyi „Tompa László” Általános Iskola adott otthont.

Az Oktatási Minisztérium által a Belügyminisztériummal partnerségben szervezett rendezvényen a Közúti Közlekedési Szolgálat, a Bűnügyi Elemző és Megelőzési Osztály, valamint a Székelyudvarhelyi Rendőrség rendőrei vettek részt, hogy a diákok körében népszerűsítsék a felelős közlekedési magatartást.

A verseny fő célja az volt, hogy a közlekedési szabályok ismerete és betartása révén megelőzzék a közúti baleseteket. A megyei szakaszon a következő iskolák három diákcsapata vett részt: gyergyóvárhegyi Miron Cristea Líceum, vaslábi Teodor Chindea Általános Iskola és „Tompa László” Általános Iskola.

A verseny három fordulóból állt: egy elméleti fordulóból, amelyben a közlekedési szabályok ismeretét ellenőrizték, és két gyakorlati fordulóból, amely egy ügyességi kerékpározást tartalmazott egy lőtéren és egy kerékpározást az iskola parkjában.

A csapatok értékelését a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség képviselőiből álló zsűri végezte. A Tompa László Általános Iskola győztes csapata képviseli megyénket a verseny országos szakaszán.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság gratulál minden résztvevő csapatnak az odaadásukhoz és erőfeszítéseikhez, és arra biztat minden diákot, hogy továbbra is tanúsítsanak felelős közlekedési magatartást.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy