A Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék mellett működő Ügyészség bíróság elé állít egy visszaeső bűnözőt, aki megölt egy Hargita megyei idős férfit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Bíróság elé állított az ügyét átvevő Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék mellett működő ügyészség egy visszaesőt, aki 2014-ben megvert és megölt egy lóvészi idős férfit, hogy ellopja a pénzét. A férfi előzetes letartóztatásban van, miután elfogták és hazaszállították Németországból.

A Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék melletti Ügyészség Bűnügyi Nyomozó és Kriminalisztikai Osztályának ügyészei emberölés miatt vádat emeltek az előzetes letartóztatásban lévő, visszaeső vádlott ellen, közölték kedden a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék mellett működő ügyészség képviselői.

A vádiratot eredetileg a Hargita Megyei Törvényszék ügyészsége vette nyilvántartásba és 2021 április 7-én a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék mellett működő ügyészség főügyészének rendelete alapján a Bűnügyi Nyomozó és Törvényszéki Osztály vette át az ügyet.

Az ügyészek javasolták a férfi előzetes letartóztatását, amit 2021 augusztus 23-án elfogadtak, de miután megállapították, hogy elhagyta Románia területét, európai elfogatóparancsot adtak ki, és nemzetközi nyomozást indítottak ellene. A vádlottat Németországban fogták el, átadták a román igazságügyi hatóságoknak, majd 2022. április 21-én, a bíróság kiadta az előzetes letartóztatásról szóló parancsot, amelyet jelen pillanatig folyamatosan meghosszabbítottak.

Az ügyet a brit és német igazságügyi hatóságokkal folytatott nemzetközi együttműködés révén sikerült megoldani.

A nyomozási tevékenységet a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék mellett működő Ügyészség ügyészei, valamint a Román Rendőr-főfelügyelőség Bűnügyi Nyomozó Osztályának és a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség Bűnügyi Nyomozó Szolgálatának munkatársai végezték.

Az ügyet a Hargita megyei ügyészséghez továbbították jogi megoldás érdekében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy