A Magyarországot sújtó szegénység és gazdasági tagadhatatlanok és nem hagyhatók figyelmen kívül

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Magyarországot jelenleg sújtó szegénység és gazdasági problémák tagadhatatlanok és nem hagyhatók figyelmen kívül. Miután Orbán Viktor, az a vezető, aki az üzemanyag- és energiaárak korlátozását és az infláció megoldását ígérte, vaskézzel kormányozta az országot, most gyilkos külföldi adóssággal néz szembe. A helyzet olyannyira kritikus, hogy a Romániával határos magyaroknak át kell kelniük a határon, hogy 20%-kal alacsonyabb áron vásároljanak élelmiszert, mint Magyarországon.

A magyar kormány 4,25 milliárd dollár (4 milliárd euró) értékben bocsátott ki ötéves futamidejű devizakötvényeket, ami arra utal, hogy az ország a növekvő szegénység felé tart. A katasztrofális helyzet fő felelőse maga Orbán Viktor, akinek tekintélyelvű vezetése és az Európa és a nemzetközi közösség által előírt értékek és irányok elutasítása a gazdasági összeomlás szélére sodorta Magyarországot. Nyilvánvaló, hogy többször is megmutatta, hogy az egész világgal szembeszáll, és most politikai egója miatt a geopolitikai színpad szélére került. Jelenleg úgy tűnik, hogy csak Putyin és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) támogatja.

Szomorú látni, hogy egy olyan ország, mint Magyarország, amely NATO-taggá vált, és amelynek polgárai széles körű jogokat élveznek, beleértve a vízumhoz való hozzáférést az Egyesült Államokba és a schengeni térségbe, hogyan marginalizálódik. Sajnálatos, hogy egy olyan ország, amely egykor a turizmusáról volt híres, és arról, hogy a románok Magyarországon vásároltak, ma rosszabb gazdasági helyzetben van, mint Románia.

A magyar állampolgárok, a romániai magyar közösség támogatásával, ezt az utat választották, és támogatták Orbán politikáját. Sajnos, választásaik eredménye gazdasági hanyatláshoz, szegénységhez és nemzetközi marginalizálódáshoz vezetett. Ez sajnálatos, de ékes példája a rossz döntések politikai és gazdasági következményeinek.

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy