A Mária-út, Közép Európa jövendő El Caminója

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Lassan a végéhez közeledik a nemzetközi Ruritage projekt, amelyben Hargita Megye Tanácsa és a csíkszeredai Pro Educatione Egyesület partnerek.

Az olaszországi Foggia városában rendezett utolsó workshop 2022. április 6-8. között zajlott, amelyen Hargita megyei partnerek is részt vettek.

A Hargita megyei partnerek, akik közel négy éve csatlakoztak a projekthez, elsősorban a Mária-út fejlesztése és népszerűsítése céljából, bemutatták a projekt megvalósításait és eredményeit.

Az elmúlt években több, a Ruritage projekt által finanszírozott sikeres kezdeményezés valósult meg. Többek között új útjelző táblákat is kidolgoztak a Hargita megyei útvonalra. Szintén a projekt anyagi támogatásával egy adatbázist hoztak létre, amely a Mária-út weboldalán a térképen is megjelenik az útvonalon megtalálható helyi termelőkkel és kézművesekkel. Emellett a projekt támogatásával a Szent Gellért Egyesület zarándokszállást hozott létre Szentegyházán.

A Hargita megyei projektpartnerek célja, hogy a Mária-utat olyan népszerűvé tegyék, mint az El Camino zarándokútvonalat.

  • Hargita Megye Tanácsa Sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy