A megyei tanács támogatja a leégett templom javítási munkálatait

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A vasárnap leégett templom helyszínére látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Botond alelnök, megyei tanácsosoktól kísérve.

A becsapódó villám okozta tűzben elégett a templom tetőzete és belseje, az orgonával és padokkal együtt. A megyei tanács küldöttei mellett jelen voltak Adorján Imre plébános, Mátyás Károly főesperes, Katona Mihály korondi polgármester és Albert Márton építész. A jelenlevők beszámolója alapján először a kárfelmérésre kell sor kerüljön, csak ezt követően lehet felbecsülni a templom javítási költségeit. A templom egyes falainak az újjáépítésének szükségessége is szóba került.

„Csatlakozunk az atyhai római-katolikus templom restaurálására tett erőfeszítésekhez. Az egyháznak meghatározó szerepe van a közösség életében, ezért is próbálja a megyei tanács támogatni a javítási munkálatokat, a saját költségvetés átcsoportosítása által. Az egyházi képviselőkkel együttműködve igyekszünk minél rövidebb időn belül helyreállítani a templomot”, nyilatkozott a megyeelnök. Majd hozzátette, hogy Kelem Hunor az RMDSZ elnöke is felajánlotta segítségét az ájjáépítésben.

Katona Mihály polgármester elmondta, hogy a község költségvetését is átcsoportosítják a templomnál végzett munkálatok támogatására. Ugyanakkor adakozásra is lesz lehetőség, amikor a lakosok lehetőségeik szerint adakozhatnak a templomjavításra.

Az atyhai templom 210 éves, jelenlegi formáját 2007-ben nyerte el, 10 évvel ezelőtt, amikor ugyancsak egy tűzesetet követően újjáépítették.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy