A munkaadók kötelességei kánikula idején

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Meteorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a következő napokban a hőérzet mutatója meghaladja a kritikus 80- as szintet az ország nagy részén, ezért a Munkaügyi Felügyelőség területi felügyelőségein keresztül ellenőrizni fogja a szélsőséges hőmérsékletek esetére a munkavállalók védelmére előírt intézkedések betartását.

A munkaadóknak megfelelő feltételeket kell biztosítaniuk a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében: a fizikai munka intenzitásának és ritmusának csökkentése, szellőzés biztosítása a munkahelyen, a mozgásban kifejtett munkaidőszak váltakoztatása álló időszakokkal, a munkaidőszak váltakoztatása árnyékban eltöltött pihenővel, 2- 4 liter ásványvíz személyenként, műszakonként, egyéni védőöltözet és zuhanyozási lehetőség biztosítása. Ha nincs lehetőség a fenti intézkedésekre, a munkaadóknak egyéb feltételekben kell megállapodniuk a szindikátus vezetőjével vagy a munkavállalók megbízott képviselőjével, mint például: a munkaidő csökkentése vagy felosztása a munkanap két időszakára.

A 99/2000- es rendelet be nem tartása 1500- 2000 lejes pénzbírsággal büntetendő!!!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy