Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elhunyt az orvosi Nobel-díjas Luc Montagnier francia kutató

 

Az orvosi Nobel-díjjal kitüntetett Luc Montagnier kutató 89 éves volt. Az AFP hírügynökség a Twitteren közölte, hogy Montagnier professzor kedden, február 8-án halt meg egy Neully-sur-Seine-i amerikai kórházban, Párizs nyugati külvárosában.

FOTÓ: Luc Montagnier, nobelprize.org

Luc Montagnier és Francoise Barre-Sinoussi 2008-ban Nobel-díjat kapott a párizsi Pasteur Intézetben a humán immundeficiencia vírus (HIV) izolálásában végzett munkájukért.

Sajnos élete vége felé Luc Montagniert a tudományos közösség elutasította ellentmondásos elméletei miatt, különösen a Covid-19-el kapcsolatban, mutat rá a France24 című kiadvány, amely szerint Luc Montagnier számkivetettként halt meg. Az orvosi Nobel-díjas szerint a SARS-CoV-2 vírus a HIV elleni vakcina előállítására tett kísérlet eredménye.

Montagnier szerint “a HIV és a malária kórokozóinak jelenléte a koronavírus genomjában erősen gyanús, és a vírus jellemzői nem fordulhattak elő természetes úton”. Bár a tudományos közösség számkivetettnek tartotta, Luc Montagnier hős lett azok között, akik nem támogatják a COVID-oltást.

Montagnier 1932. augusztus 18-án született Chabrisban, a közép-franciaországi Indre régióban.

Miután 1991 és 1997 között Pasteur AIDS osztályát vezette, majd a New York-i Queens College-ban tanított, Montagnier elszigetelődött a tudományos közösségtől, ami vitákat váltott ki.

A France24 szerint többször is felvetette, hogy az autizmust fertőzés okozza, és széles körben kritizált kísérleteket végzett ennek bizonyítására, azzal érvelve, hogy az antibiotikumok gyógyíthatják a betegséget.

Sok kollégáját lenyűgözte, amikor arról beszélt, hogy a víz állítólag képes megőrizni az anyagok emlékét. Montagnier támogatta azokat az elméleteket, amelyek szerint a DNS elektromágneses nyomot hagy a vízben, amely felhasználható az AIDS és a Lyme-kór diagnosztizálására, és a fermentált papaya terápiás tulajdonságai mellett érvelt a Parkinson-kór kezelésére. Azt is hitte, hogy bárki, akinek jó az immunrendszere, megfelelő étrenddel felveheti a harcot a HIV ellen.

Más akadémikusok bírálták, amiért Nobel-díjas státuszát arra használta, hogy “tudásterületén kívül veszélyes egészségügyi üzeneteket terjesszen”.

Az ellentmondásokon túl Luc Montagnier HIV-vel kapcsolatos megállapításai továbbra is pozitívumként maradnak a történelemben, az elnyert Nobel-díj mellett.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.