A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselői miatt lebontják a román kereszteket az úzvölgyi temetőben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Egy romániai bíróság, pontosabban a bákói fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy a dormánfavi városháza által az úzvölgyi temetőben a román hősöknek állított 50 betonkeresztet illegálisan helyezték el, ezért el kell távolítani.

A bákói bíróságnak nem ez az első, mindenkit meglepő döntése. Sok olyan döntés született itt, amelyek a normális ember számára legalábbis furcsának, ha nem egyenesen igazságtalannak tűnnek. Ha valóban létezne Romániában a véleménynyilvánítás és az információ szabadsága, és lefilmezhetnénk és közvetíthetnénk a bákói fellebbviteli bíróság tárgyalásait, akkor azt mondanánk, hogy irreális, ahogyan itt igazságot szolgáltatnak. Ebben a perben a bíróság szigorúan a törvény betűje, nem pedig a szelleme szerint ítélkezett, és úgy döntött, hogy lebontatja azokat a kereszteket. Ha Romániában az összes hatóság olyan túlbuzgósággal értelmezné a törvényt, mint a bákói bírák, akkor az összes romániai útszéli keresztet le kellene bontani, és sok vidéki temetőt azonnal be kellene zárni.

Miért engednek meg maguknak a bákói fellebbviteli bíróság bírái ilyen túlzásokat, és miért nem veszik figyelembe a törvény szellemét? Egyszerű. A PNL és a PSD parlamenti képviselői túl félénkek, túl gyengék és túl ijedtek ahhoz, hogy egyszer komoly törvényt alkossanak a bírák felelősségéről. Mindaddig, amíg a bírákat nem vonják felelősségre, vagy nagyon nehezen elszámoltathatók az általuk meghozott hibás döntésekért, továbbra is hibás döntéseket hoznak, és sok ember fog szenvedni.

Sajnos a bákói bíróságnak ez a döntése csak a papírokra írottakat vette figyelembe, embereket, összefüggéseket, vallási szokásokat és semmi mást nem, és olyan viták sorozatához fog vezetni románok és magyarok között, amelyekre Romániának nem lett volna szüksége.

Javasoljuk, hogy ne vegye készpénznek a fent olvasottakat, hanem egyszer menjen el a Bákói Fellebbviteli Bíróságra, hogy megnézze, hogyan zajlik egy bírósági tárgyalás. Csak üljön be egy órára a tárgyalóterembe, és nézze meg, mi történik, és hogy folyik az igazságszolgáltatás.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy