A Pénzügyminisztérium bejelentette az osztalékadó, az Áfa és a társadalmi hozzájárulás csökkentését

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ionut Misa, a pénzügyminisztérium államtitkára, a PwC Romania könyvvizsgáló és adótanácsadó cég által szervezett pénzügyi vonatkozású eseményt követően így nyilatkozott:

„Az ÁFA 18%-ra való csökkentése a 2018-as évtől kezdődően a kormányprogram intézkedései közt szerepel, amelyet meg is valósítunk egyéb adók megemelése nélkül. Az osztalékadót 0%-ra csökkentjük a jelenlegi 5% helyett, és csökkentések várhatók a társadalmi hozzájárulás területén is. A 0 osztalékadó élénkíti a tőzsdepiacot és vonzóbbá teszi, ily módon több befektetőt vonzana Romániába.

A jövedelemadó 16-ról 10%-ra csökkentése ismét a gazdasági környezet ösztönzését célzó intézkedés, anélkül, hogy egyéb adók és illetékek növekedését vonná maga után. Az ingatlanokra számított nulla ÁFA bevezetése is a kormányprogram része. Továbbá a magánszemélyek jövedelmi adójának 16-ról 10%-ra való csökkentése is számításban van”.

Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy