A Román Nemzeti Bank figyelmeztetése- deepfake bejegyzések, amelyek Mugur Isărescu kormányzó képét használják

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A közelmúltban több közösségi médiaplatformon és hálózaton is megjelentek a Román Nemzeti Bank elnökét, Mugur Isărescut érintő deepfake-posztok.

A videók csalárd módon a Román Nemzeti Bank kormányzójának képét és hangját használják arra, hogy meggyőzzék a lakosságot, hogy pénzügyi befektetéseket eszközöljön egy nem létező platformon.

Deepfake, a technológia felelős használatáról szóló törvénytervezet szerint, minden olyan hamisított képi, hang- és/vagy videótartalom, amelyet mesterséges intelligencia felhasználásával hoznak létre oly módon, hogy azt a látszatot keltse, mintha egy személy olyan dolgokat mondott vagy tett volna, amelyekhez nem járult hozzá, és amelyeket a valóságban nem az adott személy mondott vagy tett.

Ismételten hangsúlyozzuk, hogy a Román Nemzeti Bank nem tesz befektetési ajánlásokat és javaslatokat.

Amennyiben Ön ilyen hamis bejelentések alapján cselekedett, kérjük, haladéktalanul jelentse ezeket a helyzeteket az illetékes hatóságoknak.

közli a Román Nemzeti Bank

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy