A románok több mint 2,6 milliárd lejt fektettek állampapírokba 2019-ben. A Kincstár Program októberben is folytatódik.

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

2019 október 7-étől a Kincstár Program keretében a Pénzügyminisztérium kizárólag a lakosság számára 1, 2, 3 és 5 éves lejáratú, 3,5, 4, 4,5, illetve 5%-os évi kamatot jegyző értékpapírokat adott ki. A generált jövedelem nem adóköteles.

A Kincstár Program egy sikeres program, és ennek egyértelmű bizonyítéka a több mint 50.000 polgár, akik több mint 2,6 milliárd lejt fektettek be az év elejétől a mai napig. A kizárólag magánszemélyek számára kibocsátott állampapírok révén a Pénzügyminisztérium biztonságos alternatívát kínál a lakossági megtakarításra vonzó kamatlábakkal és lejárati időkkel, amelyekhez a románok a jövőben hozzáférhetnek ”- mondta Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Az értékpapírok megvásárolhatók:

  • 2019 október 7- 31 között az Államkincstár operatív egységeinél
  • 2019 október 7- 30 között városon a Román Postahivatalnál, vidéken pedig 2019 október 7- 29 között.

Államkötvényeket vásárolhatnak a 18. életévüket betöltött fizikai személyek. Nincs meghatározva felső határa annak az összegnek, amit a személyek befektethetnek ezekbe a kötvényekbe. Az értékpapírok nominális értéke egy lej. A kamat a kibocsátási tájékoztatóban leírt esedékesség időpontjában fizetendő.

Továbbá a Kincstár Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előzetesen megválthatók.

Halál esetén az állampapírok tulajdonjoga átszáll az örökösökre, amennyiben örökösi jogi dokumentumot tudnak bemutatni.

A lakossági állampapírok kibocsátása a 2019-es év folyamán folytatódik. Minden hónapban a jegyzési idő három hét, és a lejárat a befektetők által mutatott kamatok szerint kerül meghatározásra.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi linken követhető: http://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rohttps://www.comunicatii.gov.rohttps://www.posta-romana.ro

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy