A Romsilva megújította az állami tulajdonban lévő erdők 80%-ának nemzetközi szabvány szerinti erdőtanúsítását

0

Articol disponibil în: Magyar Română

          A Romsilva Országos Erdészeti Hivatal megújította a nemzetközi Forest Stewardship Council®1 (FSC®) szabvány szerinti erdőgazdálkodási tanúsítványt az állami tulajdonban lévő erdők 80%-ára vonatkozóan, miután egy tekintélyes brit tanúsító szervezet átfogó szemlét végzett.

         

Így az FSC rendszer szerinti erdőgazdálkodási tanúsítvánnyal rendelkező állami tulajdonban lévő erdők összterülete 2 512 551 hektár, azaz az összes állami tulajdonban lévő és az Országos Erdészeti Hivatal – Romsilva – által kezelt állami erdő 80,5%-a. Az FSC-rendszer szerint tanúsított állami erdők összterülete 2 512 551 hektár. Ezeket a tanúsított erdőket a Romsilva területén belül 233 állami erdészeti hivatal kezeli.

Az elmúlt két évtizedben a nemzetközileg minősített állami tulajdonú erdők területe a 2002-es 30 000 hektárról mára több mint 2,5 millió hektárra nőtt.

Az FSC-rendszer szerinti erdőgazdálkodási tanúsítás garanciát jelent arra, hogy ezeket az erdőket fenntartható módon, a legszigorúbb nemzetközi erdészeti szabványok és normák szerint kezelik, és hogy a forgalomba hozott fa megbízható és legális eredetű.

Az erdőgazdálkodási előírásoknak való megfelelést évente ellenőrzik egy tanúsító szervezet szakemberei által végzett helyszíni szemlék során.

Az elmúlt években e helyszíni ellenőrzések eredményeként a nemzetközi auditorok megállapították, hogy a Romsilva Országos Erdészeti Hivatal által kezelt, erdőgazdálkodási tanúsítvánnyal rendelkező állami tulajdonú erdők megfelelnek az erdészeti tanúsítási követelményeknek.

A Romsilva 3,13 millió hektár állami tulajdonban lévő erdőt kezel, ami az ország erdeinek mintegy 48%-a, és mintegy egymillió hektárnyi, más tulajdonban lévő erdő esetében nyújt erdészeti szolgáltatásokat. A Romsilva emellett 22 nemzeti és állami parkot és 12 állami ménest kezel.

A ROMSILVA ORSZÁGOS ERDÉSZETI HIVATAL SAJTÓIRODÁJA

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy