A Romsilva több mint 340 hektár katasztrófa sújtotta erdőt fog újraerdősíteni az Országos Helyreállítási Tervből származó forrásokból

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság 341,1 hektár katasztrófák – például szélvihar, kártevők támadása vagy kiszáradás – által érintett erdőt fog újraerdősíteni 18 266 449 lej értékű beruházással, az Országos Helyreállítási Terven keresztül lehívott európai forrásokból.

Ebből 43,93 hektárt a Brăilai Erdészeti Igazgatóság, 55,71 hektárt az Argeși Erdészeti Igazgatóság kezel három erdészeti hivatalon keresztül, további 164,7 hektárt a Dolji Erdészeti Igazgatóság és 76,76 hektárt a Bihari Erdészeti Igazgatóság.

Mintegy 1,5 millió csemetét fognak felhasználni a károsodott területek újraerdősítésére.

Meg kell jegyezni, hogy az idén a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság mintegy 26 millió csemetét ültet el és 12 087 hektárt újít fel az állami erdészeti alapban a két erdősítési kampányban, tavasszal és ősszel. Ebből 8.102 hektár természetes úton, további 3.985 hektár pedig mesterségesen, erdősítéssel újul meg.

Ezenkívül az állami erdészeti alapban a jelenlegi befejező munkálatokat 2 381 hektárnyi ültetvényen végzik el, és további 726 hektáron katasztrófa sújtotta ültetvények helyreállítási munkáit végzik el.

Az összes erdősítési munka elvégzésére, az ültetvények befejezésére, a károsodott ültetvények helyreállítására, az ültetvények és a természetes úton regenerálódott területek karbantartására idén mintegy 296 millió lejt különítettek el.

Az elmúlt öt évben a Romsilva Országos Erdőgazdálkodási Igazgatóság állami erdőalapból 72.330 hektárt újított fel, ebből 48.604 hektárt természetes felújítással, 23.726 hektárt pedig erdőtelepítéssel, összesen 132 millió erdei facsemetét ültetve.

A Romsilva 3,13 millió hektár állami tulajdonú erdőt, az ország erdeinek mintegy 48 százalékát kezeli, és mintegy egymillió hektárnyi egyéb tulajdoni formában lévő erdőt lát el erdészeti szolgáltatással. Az összes állami tulajdonú erdő rendelkezik nemzetközi szintű erdőgazdálkodási minősítéssel.

A Romsilva 22 nemzeti és természeti parkot, valamint 12 állami ménest is kezel.

  • A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság Sajtóirodája

             

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy