A sürgősségi esetek szakmai közszolgálatának versenye

0

Articol disponibil în: Magyar Română

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A sürgősségi esetek szakmai közszolgálatának versenye

Csütörtökön, folyó év június 16- án a székelyudvarhelyi városi sportpálya ad otthont a felügyelőségek közti sürgősségi esetek szakmai közszolgálatok versenye második szakaszának.

A versenyen, melynek tűzoltói tematikája van, részt vesznek a csíkszeredai, székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi tűzoltó alakulatok.

A megmérettetés alapvető célja a sürgősségi helyzetekben nélkülözhetetlen különleges szakértelem és képességek kialakítása és továbbfejlesztése, jó kapcsolat kialakítása a hivatásos tűzoltók között, valamint a versenyzők fizikai erőnlétének és szakmai jártasságának növelése.

Négy versenyszám lesz, éspedig:

  • létramászás (egyéni versenyszám, amely a versenyző harmadik emeletig való feljutásának készségét hivatott tesztelni)
  • 100 méteres akadályfutás (azt teszteli, hogy a versenyző képes- e 2 méteres kerítésen átugrani, kezében a tűzoltóslaggal szaladni, mérlegkaron átugrani és egy tűzoltó készüléket felállítani a legrövidebb időn belül)
  • 4×100 méteres staféta (csoportos próba, amely a gyakorlatban is előforduló helyzetsorozatok megoldási készségére világít rá: ház makettjén való áthaladás, 2 méteres kerítésen való átjutás, mérlegkaron átjutni és valódi tüzet eloltani a legrövidebb időn belül)
  • a beavatkozást végző csapat és eszközök összehangolása a motoros szivattyúnál (csapatpróba, mely a legrövidebb időn belüli tűzoltási képességet követi a motoros szivattyú megtáplálásától kezdve a vízsugár célpontra való irányításáig)

Minden próba versenyfutás az idővel, ám ezeknek a képességeknek a nemes tűzoltói hivatásban ki kell rajzolódniuk.

A fenti négy próba a versenyzők sportosságát, erejét, gyorsaságát, fizikai erőnlétét és csapatszellemét teszteli, amelyek elengedhetetlen tulajdonságok sürgősségi beavatkozások idején.

A verseny nyitóünnepségére 9:45- kor kerül sor a székelyudvarhelyi tűzoltóság székhelyén, ahol az első versenyszám is lezajlik. A további három versenyszámra a városi sportpályán kerül sor 11:30 órai kezdettel.

A hivatásos tűzoltók versenyét követően a tíz legjobb eredményt elért tiszt fogja alkotni az „Oltul” Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Felügyelőségének csapatát, amely a harmadik, Brassóban sorra kerülő területi szakaszban képviselni fogja a felügyelőséget.

Információs És Közszolgálati Iroda

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy