A szakképzésre rendelkezésre álló források a PS CAP 2027 keretében, 2023. november 20-tól, hétfőtől

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynöksége meghirdeti a Közös Agrárpolitika 2023-2027-es Stratégiai Tervének (PS CAP 2027) keretében az DR-37 Tudásátadás intézkedés keretében a támogatási kérelmek fogadására szolgáló ülésszakot november 20-án 9:00 órától 2024. március 22-én 16:00 óráig.

Az erre az ülésre meghatározott keretösszeg 1 800 000 euró. A DR-37 intervenció keretében kiosztott pénzeszközöket a finanszírozás közvetlen kedvezményezettjei, a szakképzési szolgáltatók által végrehajtott projektek támogatható kiadásainak megtérítésére szolgáló standard egységköltségek formájában nyújtják.

A DR-37 intézkedés keretében három standard egységköltség (CUS) változatot irányoztak elő, nevezetesen a személyes találkozókat szállással (CUS – A) 94 EUR/fő/nap értékben, a személyes találkozókat szállás nélkül (CUS – B) 67 EUR/fő/nap értékben és az online találkozókat (CUS – C) 21 EUR/fő/nap értékben.

Ezen intervenció keretében indított első kiválasztási felhívás keretében két képzési területet hoztak létre, nevezetesen az „Öko-rendszerek” – kötelező területet, amely a mezőgazdasági termelők, különösen a KAP I. pilléréből finanszírozott éghajlat-, környezetvédelmi és állatjóléti rendszerek kedvezményezettjei számára nyújt képzést, valamint a „Környezetvédelmi, éghajlati és erőforrás-hatékonysági ismeretek a mezőgazdasági üzemekben” területet, amely különösen az agrár-környezetvédelmi, éghajlati és biogazdálkodási támogatások kedvezményezettjeinek szól.

A tanfolyamok időtartama az első terület esetében 3 nap, mindkét terület esetében 5 nap, beleértve a tervezett gyakorlati tevékenységeket is, és a romániai mezőgazdasági termelőknek szólnak.

Az előre meghatározott minőségi küszöbérték 50 pont.

A képzési szolgáltatók a szakképzés területén tevékenykedő, valamennyi jogosultsági feltételnek megfelelő állami vagy magánszervezetek/konzorciumok lehetnek. Folyamatosan regisztrálhatnak a platformon a támogatható képzési szolgáltatók nyilvántartásába való felvétel érdekében (a nyilvántartás a www.afir.ro oldalon lesz elérhető egy külön alkalmazáson keresztül).

A nyilvántartásba vételi és finanszírozási kérelmek benyújtásában érdekelt képzési szolgáltatók a következő linken keresztül regisztrálnak online: https://depunereDR37.afir.ro.          

A finanszírozási kérelmek benyújtásához szükséges dokumentáció elkészítéséhez a pályázók rendelkezésére áll a Pályázati útmutató és mellékletei, amelyek az Ügynökség hivatalos honlapján (www.afir.ro), a Finantare szakaszban találhatók.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy