A Székely Nemzeti Tanács vezetősége terrorizmussal gyanúsított szervezetekkel szövetkezik?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2016 október 26- a Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke számára egy újabb kibővített gyűlés időpontját jelöli a szervezet tagjaival, akik 2003 óta fáradhatatlanul a székelyföld autonómiájáért harcolnak (teljesen hiába, mondjuk mi, mert kevés magyar szervezet veszi őket komolyan, az a néhány is csak akkor mikor éppen érdekében áll…).

Mint minden ilyen típusú találkozón a már túlontúl ismert kérdéseket érintették, mint a székelyföld autonómiájának kiáltványa és Románia Kormányának az ország adminisztratív átszervezési tervének elutasítása. Eddig semmi különös. A meglepetés akkor jött, mikor a SZNT a jelenlevő újságírók előtt kitüntette Ahmet Acikgoz-t, az Alperen Ocaklari isztambuli fiókjának vezetőjét, amiért támogatta az Izsák Balázs Árpád által vezetett szervezet célkitűzéseit.

Nem tudjuk mit is tett valójában Ahmet Acikgoz a Székely Nemzeti Tanácsért, és nem is érdekel, a szervezetnek jogában áll azt kitüntetni akit akar, viszont az érdekel, ki is a kitüntetett személy és milyen szervezet tagja. Megtudtuk, hogy az Alperen Ocaklari a Nagy Egyesülés, ultranacionalista, iszlamista párt fiatal szárnya. Tagjai a Szürke Farkasok nevű paramilitáris, terrorista szervezethez tartozásukról ismertek. A szervezet legismertebb akciója a II. János Pál Pápa elleni meghiúsult merénylet. Ugyanakkor a szervezet kitűnt a csecsenföldi és afganisztáni dzsihadisták támogatásával is (úgy Oroszország ellen, mint a terroristaellenes koalíció ellen). A valóságban jelenleg is harcolnak Szíriában az al-Qaeda és az al-Nusra oldalán.

Ha megnézzük a sajtót, nem ez az első alkalom, hogy a SZNT terrorista szervezetekhez társítja magát. A 2000-es évek közepén tele volt a sajtó a SZNT és a kínai magyarok szervezete közti jó együttműködésről szóló hírekkel, amely szerveződéseket a Beijing-i hatóságok terroristának könyveltek el. Érdekes lenne megtudni, hogy az Ahmet Acikgoz által Izsák Balázsnak nyújtott segítség csak ideológiai, vagy Isten ments! ennél valamivel harciasabb. Ne felejtsük el, hogy egy évvel ezelőtt, többé-kevésbé komolyan, fiatalok kiszínezték a történetet egy december elsejei támadási kísérlettel. Akkor Izsák Balázs úr, hogy is állunk az ön beszédeivel, melyekben arról biztosítja a románokat, hogy az SZNT békés eszközökkel harcol a területi autonómiáért?!…

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy