A székelyudvarhelyi „Szent József” Ház 140 különböző korú gyermeknek ad otthont

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A székelyudvarhelyi Csereháton elhelyezkedő „Szent József” Ház 140 eltérő korú, árva vagy félárva, illetve szegény családból származó gyermeknek ad otthont.

Az apácák által vezetett ház adományokból tartja fenn magát. évente 20 tonna burgonya, 4 tonna gabona fogy el, hetente egyszer futja húsra. A gázszámla elérheti a 6.000 eurót is, a villanyszámla 2.000 euró. Bármilyen segítség jól jön, legyen az egy könyv az olvasóterem számára, fülhallgató az idegen nyelv tanulásához, vagy ruhanemű. Az otthon 140 gyermeke a Marin Preda Elméleti Líceum tanulóinak 45%-át teszi ki, amely egyetlen román tannyelvű iskola 50 km-es körzetben.

A Szent József ház története, az AGERPRES szerint 1995-re nyúlik vissza, amikor a „Basel Hilft” svájci alapítvány felépítette a házat, árva és nélkülöző gyerekek befogadására. Miután a 200 szobás ingatlan felépült a székelyudvarhelyi Csereháton, a helyi hatóságok kulturális központtá vagy egyetemmé akarták változtatni az épület rendeltetését. A svájci alapítvány vezetői elutasították az ötletet és az ingatlant a „Szeplőtlen Szívek” Közösségének adományozták. 18 éve több száz gyermeket gondoztak itt odaadással és szeretettel, vallástól és nemzeti hovatartozástól függetlenül.

További részletek itt és itt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy