A TEZAUR program idei utolsó kiadása 7,25%-ig terjedő adómentes kamattal érkezik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Brassói Regionális Pénzügyi Főigazgatóság tájékoztatja Önöket, hogy 2023. november 13- tól a polgárok 1 és 3 éves lejáratú TEZAUR állampapírokba fektethetnek be, 6,15%-os, illetve 7,25%-os éves kamatlábbal. Az államkötvények névértéke 1 lej és dematerializált formában vannak.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2023 november 13- december 14 között online, olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk: Ghid tezaur online és Tezaur online;

– 2023 november 13- december 15 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2023 november 13- december 14 között városon és november 13- december 1 között vidéken, a Román Postavállalaton keresztül

Útmutató  azok számára, akik TEZAUR államkötvényeken keresztül szeretnének megtakarítást elérni.

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalon követhető: Datorie publică , www.posta-romana.ro .

Kommunikációs, Közkapcsolati és Mass Media Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy