A továbbiakban NEM lesz árusítható energiaital kiskorúaknak (elfogadott törvénytervezet)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ma, február 20-án a Képviselőház plenáris ülése 238 „mellette”, egy „ellene” és 12 „tartózkodó” szavazattal elfogadta az energiaital lakossági fogyasztásának megelőzését és leküzdését célzó törvénytervezetet, amely tiltja az ilyen italok kiskorúaknak történő értékesítését. A projektet Alfred Simonis és Ciprian-Constantin Şerban kezdeményezte.

A törvénytervezet szabályozza az olyan energiaitalok értékesítését, amelyek szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok különféle kombinációi két vagy több anyaggal, mint például koffein, taurin, karnitin, guarana, glükuronolakton és egyéb, a központi idegrendszerre serkentő hatású vegyületek, oktatási intézmények, egészségügyi intézmények területén, vagy a hátrányos helyzetűek védelmét szolgáló helyeken, közli a G4Media által idézett Agerpres.

A tervezet a cselekmény súlyosságától függően akár 30 000 lejes bírságot is bevezet azokra a gazdasági szereplőkre, akik megszegik ezeket a rendelkezéseket. A projekt által meghatározott jogsértések megismétlődése esetén a gazdasági egység tevékenységének 10 és 30 nap közötti időtartamra történő felfüggesztését is elrendelhetik – írja a Hotnews.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy