A tűzoltók beavatkozásai az elmúlt 48 órában (március 11-12)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az elmúlt két napban (2024.03.11-12.) Hargita megyében 15 rendkívüli helyzetet kezeltek a katonai tűzoltók. Az összes beavatkozásból 13 alkalommal szakképzett elsősegélynyújtást végeztek a SMURD munkatársai.

Az ilyen típusú küldetésekkel egyidejűleg az operatív csapatok azonnali beavatkozást végeztek Csíkszentkirályon, egy füstölőben keletkezett, felügyelet nélküli vagy túlmelegedett fűtőközeg által okozott tűz felderítésére és eloltására. A csíkszeredai Szék utcában történt közúti balesetet követően a beavatkozók erőfeszítései a tűzvédelmi intézkedések biztosítására irányultak.

A fent említett időszakban két RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak medve jelenléte miatt Csíkszeredában, a Pacsirta sétányon.

Az Országos Veszélyhelyzeti Platform – fiipregatit.ro – új verziójával a polgárok számára könnyebbé vált az érdeklődésre számot tartó oktatási-megelőzési információkhoz való hozzáférés, többek között egy ChatBot optimalizálásával, amely lehetővé teszi a felhasználókkal való közvetlen kapcsolattartást a kérdésekre adott válaszok révén.

A DSU mobilalkalmazás is rendkívül hasznos információkat nyújt a vészhelyzetek megelőzéséről vagy az azokra való reagálásról. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból vagy a Google Play-ből.

Együtt jobban felkészülhetünk minden vészhelyzetre!

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy