A tűzoltók küldetései október 19-én

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Október 19-én a Hargita megyei tűzoltók 9 vészhelyzeti beavatkozást hajtottak végre, köztük 8 SMURD bevetést, 8 személynek nyújtottak orvosi segítséget. Ugyanakkor a beavatkozó csapatok egy lakás ajtajának felszabadításán is tevékenykedtek Balánbányán.

Reggel 05:00 óra körül 4 üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren keresztül, amelyben veszélyes állatok (medvék) jelenlétére figyelmeztették a lakosságot Csíkszeredában (2) és Csíkszentdomokoson (2).

Mivel a hideg évszak egyre inkább közeledik, rendszeresen, legalább évente egyszer a kályhákat és kéményeket egy arra felhatalmazott személy kell ellenőrizze, javítsa, szigetelje és tisztítsa.

Egy másik nagyon fontos intézkedés, hogy lefekvés előtt oltsuk el a kályhában lévő tüzet, hogy elkerüljük a szén-monoxid-mérgezés veszélyét.

Tilos továbbá hibás, rögtönzött, túl megrakott vagy felügyelet nélkül hagyott kályhákat és egyéb fűtőberendezéseket használni, valamint gyúlékony folyadékkal tüzet gyújtani!

Az elektromos berendezésekkel vagy fűtőberendezésekkel kapcsolatos problémák észlelésekor a szakemberek igénybe vétele szintén nagyon fontos megelőző intézkedés. Bármilyen apró rögtönzés komoly következményekkel járó incidensekhez vezethet.

Legyen felelősségteljes, és szereltessen fel tűzjelzőt otthonában. Ez már a tűz korai szakaszában riaszt, ami nagyban hozzájárulhat otthona és élete megmentéséhez.

Fogadja meg tanácsainkat, és ne kössön kompromisszumot az Ön és családja biztonságával kapcsolatban! Soha ne hagyja felügyelet nélkül a gyerekeket, és magyarázza el az idősebb szülőknek és nagyszülőknek, hogy mennyire fontos, hogy ne aludjanak el a tűzhelyen égő tűz mellett.

Ne feledje, a megelőzés életeket menthet! A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó információk a https://fiipregatit.ro országos platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy